Οι παραλίες της περιοχής

Κόλπος Σαρακήνικο
(800 m. απο την παραλία Αγίας άννας)

   Σύμφωνα με έρευνες αρχαιολόγων και από διάφορα ευρήματα φαίνεται πως στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την παλαιολιθική ακόμα περίοδο. 

 Πολλά ακόμα οικήματα έχουν βρεθεί και στην περιοχή του Αγίου Βασίλη που παραπέμπουν σε οχυρό. Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας η Αγία Άννα όπως και τα άλλα χωριά της Βορ. Εύβοιας, παρότι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με τους Τούρκους, δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από πειρατές οι οποίοι λυμαίνονταν την περιοχή.
 
Χαρακτηριστική είναι η ονομασία μικρού κόλπου στην Αγκάλη με την ονομασία Σαρακήνικο
Ορμός Αγίου Βασιλείου
(1100 m. απο την παραλία Αγίας άννας)

  Το ακρωτήρι Αγίου Βασιλείου είναι μία από τις κρυφές παραλίες τις Αγίας Άννας.
Βρίσκετε στην βορειότερη πλευρά της παραλίας και χωρίζει με ψιλή άμμος πλάτους 5 μέτρων την παραλία της Αγίας Άννας από την παραλία Αχλαδιού. 

Η παραλία είναι κατάλληλη για μπάνιο αλλά και για ψαροντούφεκο.

Επίσης πάνω στο ακρωτήρι είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.

Μελίσσι
(2,2 km. απο την παραλία Αγίας άννας)

  Πρόκειται για μία μικρή παραλία μήκους 50 μέτρων και βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία της Αγίας Άννας και την παραλία Αχλαδιού. 
Παραλία Φραγκάκη
(3 km. απο την παραλία Αγίας άννας)

   Η Φραγκάκη είναι παραλιακός οικισμός. Η παραλία είναι μεγάλη με λεπτή άμμο, όπου υπάρχουν καταστήματα για να εξυπηρετουν τους επισκέπτες.

  Νότια από την παραλία, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, βρίσκεται η πανέμορφη περιοχή Πρασίδι.

Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα του οικισμού οφείλεται στους Φράγκους, που αποβιβάστηκαν στην παραλία για την κατάληψη της περιοχής.

Παραλία Κοτσικία
(13,8 χιλ. μέσω παραλίας αχλαδίου)

  Η Παραλία Κοτσικιάς βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια. Οι έντονες εναλλαγές των χρωμάτων από το έντονο γαλάζιο της θάλασσας στο βαθυ πράσινο του βουνού δημιουργούν μια ευχαριστη διάθεση.

Η περιοχή προσφέρεται για μπάνιο αλλά και για περιπάτους ή ποδηλατικές διαδρομές στα γύρω βουνά. 

Σε συνέχεια της κύριας παραλίας μπορεί κανείς να συναντήσει μικρότερους και συνήθως ερημικούς κολπίσκους όπου μπορεί επίσης να απολαύσει ένα ήσυχο μπάνιο στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου.

Παραλία Κρύα Βρύση

  Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη σε μήκος παραλία που μπορεί να πει κανείς ότι είναι η νότια προέκταση της παραλίας της Αγίας Άννας.

 Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από τουρίστες . Σήμερα στην παραλία μπορείτε να βρείτε καφετέριες, ψαροταβέρνες αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μια μεγάλη μερίδα τουριστών προτιμούν την παραλία και για ελεύθερο κάμπινγκ.

 Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει άμμος και ψιλό βότσαλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παραλία θα δείτε και μια μικρή λιμνούλα. 
     
    Μέσω χωματόδρομου απο παραλία Αγίας Άννας (11 χιλιόμετρα)                        Μέσω κεντρικού δρόμου πρός χαλκίδα (19 χιλιόμετρα)
κλικ στους χάρτες για μεγένθυση